Matsvinnet fra matbransjen, offentlig sektor og husholdningene utgjorde 400 000 tonn i 2020.
Dette kan omregnes til:
- 75 kg matsvinn per innbygger og år.
- 1,1 millioner kg spiselig mat i søpla hver dag.
Og tilsvarer:
- Et årlig klimaavtrykk på ca. 1,3 millioner tonn CO2-ekv.
- Et årlig økonomisk tap på over 20 milliarder.
Fordelingen av totalt matsvinn (tonn) i 2020 for de ulike verdikjedeleddene er vist i figuren under. Figuren viser også endringen i prosent fra 2015 til 2020 (målt i kg/innbygger).

Matsvinnet er redusert for samtlige av verdikjedeleddene, og totalt er matsvinnet:
- Redusert med 9 % målt i kg per innbygger.
- Redusert med 6 % målt i tonn.
Dette tilsvarer:
- En reduksjon i klimaavtrykket på 8 %.
- En reduksjon i det økonomiske tapet på 10 %.
Matsvinnet er mest redusert for relativt klimaintensive og dyre matvarer (kjøtt, ferdigmat og meierivarer), og minst for relativt billige og lite klimaintensive matvarer (brød, bakervarer, frukt og grønnsaker).