LCAFOOD 2020

13 – 16. oktober ble den internasjonale konferansen om LCA av mat (LCAFOOD 2020) arrangert for tolvte gang. Arrangementet skulle egentlig være i Berlin, men ble arrangert digitalt i år.

NORSUS stilte med hele 5 forskere og til sammen holdt de 3 plattformpresentasjoner og presenterte 4 postere.

  • Fra prosjektet RoBUTCHER ble det presentert en poster over sosiale forhold i den europeiske kjøttsektoren. Posteren viste nøkkelindikatorer på slakteriene og resultater fra en sosial hotspot-analyse.
  • Fra prosjektet SYLFEED ble det presentert postere på henholdsvis miljøprestasjonen til proteiner fra trevirke sammenlignet med andre proteinkilder, og på miljøprestasjonen til proteiner fra insektsmel, mens det ble holdt en plattformpresentasjon om metoder og databaser for miljøvurdering av proteiner.
  • Fra prosjektet iNOBox ble det holdt en plattformpresentasjon om LCA av vasking med plasmaaktivert vann, samt en poster om miljøanalyse av hygienisering gjennom høytrykksprosessering.
  • Fra prosjektet FoodProFuture ble det holdt en plattformpresentasjon om miljøeffekten av å introdusere matprodukter basert på åkerbønner, erter og oljevekster (raps og rybs) dyrket i Norge og dermed erstatte deler av proteinmaten vi nå spiser, som er 75 % animalsk basert.