NORSUS has, together with consortium partners Pré Sustainability, Life Itself Labs, AIST and TCO2, won the tender for developing the framework for the Environmental Footprint (EF) database. During the last years, NORSUS has gained valuable experience in LCA data sharing through the development
Finding solutions to enhance cardboard food packaging
Over 60 prosent av europeiske forbrukere mener matemballasje av papp- og papir er mer miljøvennlig enn alternativer av plast. I det nystartede forskningsprosjektet ReFiberPack, er målet å utvikle fiberbaserte emballasjeløsninger som verken reduserer matkvaliteten eller resirkuleringsgraden, samtidig som det tar ned klimafotavtrykk. Det er flere utfordringer med å bruke papp- og papiremballasje til matvarer. En […]
Over 60 prosent av europeiske forbrukere mener matemballasje av papp- og papir er mer miljøvennlig enn alternativer av plast. I det nystartede forskningsprosjektet ReFiberPack, er
NORSUS has, together with consortium partners Pré Sustainability, Life Itself Labs, AIST and TCO2, won the tender for developing the framework for the Environmental Footprint (EF) database. During the last years, NORSUS has gained valuable experience in LCA data sharing through the development
There is broad consensus about the importance of moving from linear to more circular food systems. But can we find good indicators to measure the effect of this? In a new article NORSUS researcher Hanne Møller and colleagues discuss circularity indicators using examples of environmental actions in pig production and testing various circularity indicators in comparison