Cecilia Askham presenterer foredrag om lukt er et game-changer for gjenvunnet plast på FuturePack-konferansen, 10. september.

FuturePack-konferansen er en internasjonal konferanse om plast, sirkulærøkonomi, teknologi, forretningsstrategi og innovasjon for økt gjenvinning.

Hvis du er interressert i mekanisk gjenvinning av plast vil denne konferansen være noe for deg. Fokuset er den sirkulære plastøkonomien og mekanisk gjenvinning. Konferansen holdes i forbindelse med FuturePack-prosjektet og finner sted på Stratos konferansesenter i Oslo. Foredragsholdere inkluderer EREMA, Clariant, Orkla og Tomra, samt prosjektdeltagere (Østfoldforskning, Nofima og Norner

Cecilia skal presentere arbeid utført sammen med Pieter Callewaert og John Baxter, på miljøbelastningene tilknyttet gjenvinning av HDPE plast til granulat og hvor mye belastning luktfjerning har. Disse resultatene sammenlignes med beregninger for jomfruelig plastproduksjon i Europa. Case-studien er gjennomført som en del av SirkulærPlast-prosjektet finansiert v/ Oslofjord Fond og prosjektpartnere. Bli med for å se om fordelene med luktfjerning er større enn belastningene.